Cara Nggawe Onde-Onde Isi Kacang Ijo Ingkang Alus lan Nikmat
Bahan Isian :
• 1/4 kacang ijo, rendhem nganti 2 jam
• 150 g gendhis pasir
• 1/2 sendok teh vanili
• Sekedik uyah
Bahan kulit :
• 7 sendok teh glepung ketan
• 50 gram kentang manis, kukus lan dialuske
• 2 sdm gendhis
• Uyah
• Sekedik vanila
• Banyu sing cukup
• Wiji wijen
• Lenga
Cara nggawe:
1. Siyapake kabeh bahan kang arep digunakake kanggo nggawe onde-onde. sawise iku, siyapake wadhah lan lebokake gula pasir karo banyu. banjur, masak gula pasir nganti banyune mendidih. menawa wis, angkat lan jarke nganti adem.
2. Banjur, kukus kacang ijo nganti empuk lan mateng. banjur, aluske kacang ijo kang wis empuk lan mateng kasebut nganti bener-bener alus. lebokake saperangan larutan gula pasir, masak karo migunakake geni cilik diaduk nganti rata.
3. Menawa wis, lebokake lenga klentik lan aduk terus. wenehake uyah lan vanili, banjur aduk maneh nganti kacampur karo rata. angkat lan sisihkan.
4. Banjur, campur larutan gula pasir karo glepung ketan. campur kaping loro bahan kasebut nganti rata lan uleni tekan kalis. menawa wis, jupuk adonan sacukupe lan wangun dadi bundher. banjur, pipihkan.
5. Sawise iku, jupuk kacang ijo kang wis dihaluskan lan dekek ing adonan kulit kang wis digepengake. gawe bundher bali adonan kulit lan tindakake balen tekan kabeh adonan entek. banjur, gulingkan ing dhuwur wijen lan pesthekake kabehing perangan ana wijen.
6. Panaske lenga, banjur goreng onde-onde nganti werna kecokelatan. banjur, angkat lan tirisake. onde-onde wis siyap kanggo dicawisake.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar